Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

m21 Galéria

hu
Archív
m21 Galéria | m21 Galéria

Az emlékezés formái 2. rész

Jegytípusok

 • Teljes árú

  1500 Ft

 • Diák

  1000 Ft

 • Nyugdíjas

  1000 Ft

 • Bérlet

  2500 Ft

 • Kedvezményes bérlet

  1500 Ft

A kiállítás hétfő kivételével naponta 11.00 - 17.00 óra között tekinthető meg.

Archív

Az emlékezés formái 2. rész

Jegyinfó

Az emlékezés formái rendhagyó kiállítás, mely folyamatosan épül és átalakul.

Az emlékezés formái rendhagyó kiállítás, mely folyamatosan épül és átalakul. 2021. december 9. és március 27. között, összesen 2 részletben valósul meg az m21 Galériában a Zsolnay Negyedben.

 

Első rész

 

Március 23. 17:00 A felejtés formái - Az Alzheimerről, azoknak akik ismerik és azoknak, akik nem

Az emlékezés formái című kiállításhoz kapcsolódó beszélgetés a Művészetek és Irodalom Házában

 


 

 

Második rész: január 21. - március 27.

 

Az IRIS című installációval bővül a kiállítás március 5-től.


Alkotók: Adorján Zalán, Nagy András, Terkál Róbert (Eozin studio)

Az IRIS a tudomány és művészet határterületén elhelyezkedő alkotás, az emlékek végtelenjében tükröződő geometriai-optikai fényinstalláció, amelyben a lézernyalábok fényében létrejövő látványelemek egy-egy emlékünk metaforái.

A végtelen tükröződésekbe szorult fénynyalábok olyan traumatikus gondolatokat szimbolizálnak, amelyek emlékképe újra és újra ismétlődik. Az ismétlődő felidézések során az emlékek fókusza szertefoszlik és idővel megszépül…

Az alkotás megnyerte A Fény Mestere - Master of Light 2021 Nívódíjat.

 


 

 

Légy képben!

 

Fedezd fel a festészet univerzumát – Az emlékezés formái II.

 

Zsolnay Negyed – m21 Galéria

Láss, ahogy a festők!

A műalkotás emlékekre épül. A világ legkülönbözőbb részei, amelyek soha nem találkoznának a műalkotásban – akár az álomban – megkérdőjelezhetetlen viszonyba lépnek egymással. A kapcsolatot köztük a művész teremti meg. Az m21 Galéria 360 fokos körvetítésében részesei lehetünk ennek a folyamatnak, láthatunk a művészek szemével. Amit mindig tudni akartunk a műalkotásról a festmények virtuális terébe lépve nemcsak megérthetjük, de át is élhetjük.

 

Az emlékezés formái című kiállítás új installációjában Pinczehelyi Sándor, Makra Zoltán és Szentgróti Dávid munkái ragadnak magukkal február 25. és március 27. között.

 

Fényinstalláció és animáció: Night Projection

Grafikai munka: Lizom Dávid

 

Légy képben!

 


 

Koronczi Endre: Ha a kanálból kifújja a szél a levest [2022]

 

(szél)installáció

videó, fólia, ventilátor, lombfúvó, rajzok

„Ha az ellenkező oldalról szeretném a szelet megfigyelni, akkor a szél mögé kellene állnom. Látnom kellene, hogy melyik ez eleje és melyik a háta. Hogy a visszájáról is megfigyelhessem. Mert ha valamit meg akarok ismerni, akkor mögé akarok látni. A fonákját is. Hogy értsem. De a szélnek nincs eredete. Nem tudok mögé nézni.”

részlet A szél mögött című film narrációjából, 2019

 

Koronczi Endre képzőművész, médiaművész, festő, grafikus, az ikOn.hu alapítója. Évtizedek óta dolgozik a széllel, melyen keresztül a láthatatlant és az anyagtalant igyekszik megérteni és megjeleníteni. Filmkockákon, fotókon, rajzokon, beltéri és kültéri installációkon keresztül, a Ploubuter Park imaginált „lelőhelyein”.

Az m21 Galéria felkérésére, Az emlékezés formái c. kiállításra készült, a kint és a bent világát összekapcsoló, falakon átívelő, Ha a kanálból kifújja a szél a levest c. térspecifikus installáció a fóliatestet öltő és mozgásérzékelőkkel életre kelő szelet, mint időérzékelésünk egy lehetséges médiumát ragadja meg. A látogatók az installáció terében saját megfigyeléseik és interakcióik által tapasztalhatják meg önnön jelenlétük időtlenségét. A szélrajzokon és videófelvételeken rögzített időnyomatok az elillanó pillanat örökkévalóságának, az itt és most – akkor és ott érzetének megragadására tesznek kísérletet.

www.koronczi.hu/ploubuterpark/

 

Kurátor: Kovács Andrea
Együttműködő partner: Let it Be! art agency

 


 

 

a második rész 2022. január 21. és március 27. között tekinthető meg naponta kizárólag kizárólag az alábbi időpontokban:

A kiállítás hétfő kivételével naponta 11.00 - 17.00 óra között tekinthető meg.

 

Helyszínm21 Galéria | m21 Galéria

Leírás

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek

  Támogatók